loading

Nexø Børnehus holder fødselsdag

januar 10, 2020·Nyheder

For 4 år siden blev det nye Børnehus i Nexø taget i brug af både vuggestuebørn og børnehavebørn. Det bliver idag fejret med besøg af tryllekunstner Poul Tagora, kagemand og forældrekaffe.

Der var stor skepsis, da det nye store børnehus blev opført for godt fire år siden og ville medføre lukning af to mindre institutioner. De nye og forbedrede rammer, for både personale og børn, har dog i dag vist sig at være en god beslutning.

I Bornholms tidende onsdag udtaler faglig pædagogisk leder, Anne-Mette Tranberg bl.a; Det gør rigtig meget, at huset her er bygget til børn. Blandt andet at børnehuset er i et plan. Der er gulvvarme, god akustik, store vinduer og ikke en masse mærkelige krinkelkroge, og det fysiske arbejdsmiljø er meget bedre. Dertil kommer den meget store legeplads, der også er anlagt på børnenes præmisser og med en låge i den fjerneste ende, der fører næsten lige ud til skoven.

Børnehuset, der kan husere op til 102 børn, er indrettet så børnehave, vuggestue og personale har hver deres bygningsafsnit, som samler sig, og orienterer sig mod det samlende fællesrum med fælles-funktioner.

Se billeder fra projektet her og læs hele artiklen i tidende her.